♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

Over ons

Het verhaal van BerNice begint in het prachtige Zuid-Frankrijk, waar oprichtster Bernadette zich heeft laten inspireren door de kleuren, materialen en ambachten van de regio. Deze inspiratie heeft ze meegenomen naar Amsterdam en ze is hier haar droom gaan navolgen. Samen met wederhelft Bas heeft zij sinds 2002 haar eigen winkel: Parisienne. In 2012 ontdekten ze hoe leuk het is om zelf sieraden te ontwerpen en te maken. Deze worden verkocht onder de merknaam BerNice by Parisienne*, in de winkel Parisienne en via de webshop www.bernicebyparisienne.nl.

Bernadette en Bas ontmoetten elkaar in het hotel waar ze beiden werkten. Bernadette droomde er altijd al van om een eigen winkel te hebben, maar mensen om haar heen raadden het haar af. Toch bleef Bas altijd in Bernadette geloven en samen besloten ze in 2002 om van hun droom werkelijkheid te maken. Ze kochten voorraad in Parijs in en openden een winkel op de Berenstraat nummer 4. De eerste dagen sliepen ze in de winkel omdat ze nog geen alarm hadden, maar dat weerhield hen er niet van om er vol voor te gaan.

Het eerste weekend was een groot succes, en de verkoop ging zo goed dat het stel terug moest naar Parijs om meer oorbellen in te slaan. Vanaf dat moment was er geen weg meer terug en groeide hun winkel uit tot een waar begrip in Amsterdam. In de loop der jaren hebben zij een team enthousiaste dames aan zich weten te binden, met dezelfde passie voor sieraden.

Parijs, Nice en Milaan zijn inspiratiebronnen voor de ontwerpen. De missie is vrolijkheid creëren in het leven van bezoekers. Het plezier dat de producten met zich meebrengen, zorgt dat je even uit het gewone leven kunt stappen. De sieraden geven een vakantiegevoel.

BerNice by Parisienne is een merk dat staat voor creativiteit en spontaniteit. Het onderscheidt zich door de bijzondere designs en kleinschaligheid. Elk stuk is met de hand gemaakt, waardoor het uniek is en een eigen verhaal heeft. Bernadette is het creatieve brein achter het merk en de winkel, te herkennen aan de karakteristieke kleur- en materiaalcombinaties. Voor de onderdelen van de sieraden wordt er voornamelijk samengewerkt met familiebedrijven in Europa.

Spontaniteit is een belangrijke drijfveer; alles wat in hen opkomt, wordt gemaakt. Zo ontstaat een frisse en vernieuwende collectie die het gevoel van blijdschap, lachen en gezelligheid oproept. Het merk staat voor joie de vivre, de essentie van vrolijkheid. Dit is dan ook precies het gevoel dat je krijgt wanneer je de winkel binnenstapt of de website bezoekt. Zo'n bezoek is een must voor iedereen die op zoek is naar iets origineels en kleurrijks!

*De naam van winkel Parisienne is geïnspireerd door de liefde voor Parijs. BerNice is een samenstelling van Bernadette en de stad Nice, wat een inspiratiebron is.

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎